Butcherstore Meppel

Lokale ambachten samenbrengen onder één dak en klanten de oorsprong van het product laten proeven was de wens van onze opdrachtgever. Om het pand om te turnen van meubelzaak tot vershuis zijn alle toevoegingen aan de casco structuur verwijderd en hebben we de orginele structuur behouden.

Als winkelconcept is gekozen voor een ‘foodcourt’, waarbij de klant zich om een middenplein heen beweegt en de beleving van dit ‘foodcourt’ van begin tot eind ervaart. Dit middenplein is het epicentrum van het vershuis. Hier heeft de slager zijn plek achter het hakblok en vinden alle werkzaamheden plaats om de winkel te bevoorraden met verse vleeswaren en maaltijden. Er is gekozen om naast de lokale vleesproducten ook groente, fruit, wijn, kaas en brood te presenteren aan de zijwanden. De uitstraling is industrieel met contrast elementen om de winkel van de juiste spanning te voorzien. Vanwege de wens om de presentatiepunten flexibel te houden is gekozen voor verlichting op spanningrail.

 

Jaar: 2014
Locatie: Meppel
Opdrachtgever: Vershuis Lantinga
Fase: Uitgevoerd

Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel
Arjen Reas Architecten - Butcher Store Meppel

AR2015