House K

In Scheveningen, op een steenworp afstand van het strand werd ons gevraagd een plan te maken voor de transformatie van de begane grond van een oude arbeiderswoning. De wens was om de kleine sombere ruimte om te bouwen tot een lichte en loft achtige woning.

Door de bijkeuken en berging te betrekken bij de woonkamer is het effectieve woonoppervlak van de woning vrijwel verdubbeld. Door vervolgens de achtergevel te voorzien van enkele verdiepingshoge glazen puien en binnen het interieur uit te gaan van lichte en natuurlijke materialen is een woning ontstaan die baad in het licht.

Het interieur is vervolgens geheel vormgegeven rondom het leven van de bewoners. Een riante keuken, een enorme eettafel en een heerlijke zithoek staan hierin garant voor vele bijzondere momenten met vrienden en familie.

Jaar: 2016
Locatie Scheveningen
Opdrachtgever: Privé
Fase: Uitgevoerd
In samenwerking met: Van Voorden Architectuur

Arjen Reas Architecten - House K
Arjen Reas Architecten - House K
Arjen Reas Architecten - House K
Arjen Reas Architecten - House K
Arjen Reas Architecten - House K
Arjen Reas Architecten - House K

AR2015