House Molenkolk

Voor onze opdrachtgever hebben we de mogelijkheid gekregen om een ontwerp te maken met als basis een vrijstaande woning uit 1994. Deze woning is sterk door zijn eenvoud, maar qua uitstraling erg gedateerd en te klein om te voldoen aan de wensen van onze opdrachtgever. Om de woning uit te breiden hebben we ons eerst gericht op de directe omgeving en de mogelijke kwaliteiten hiervan. Daarna hebben we de bestaande woning geanalyseerd om te zien hoe we de woning konden aanpassen zonder gelijk tegen onhaalbare kosten op te lopen.

In samenspraak met de opdrachtgever was het mogelijk om aan de westzijde een grote waterpartij te maken waar we ons van binnenuit naartoe konden richten. Echter zou het zonde zijn om deze woning, centraal gelegen op het kavel, enkel eenzijdig te verbeteren. We hebben daarom gekeken naar een 360 graden verbetering en daarmee de ruimtelijke beleving significant vergroot door alle ruimtes met elkaar te verbinden. Koken, eten en ontspannen hebben hier op de begane grond ieder een eigen plek, maar het bewegen door deze ruimtes geeft telkens een veranderend zicht op de tuin eromheen. Door de letterlijke rondgang is er een middelpunt ontstaan waarbinnen de trap is opgenomen om de verdieping te bereiken en tevens voldoende opslagruimte biedt.

De gekozen materialisatie is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever, het contact met de directe omgeving en het respect naar de bestaande woning.

Jaar: 2018
Locatie Boskoop
Opdrachtgever: Privé
Fase: uitgevoerd

House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
Arjen Reas Architecten House Molenkolk 23
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk
House Molenkolk

AR2015