House Z

Onze opdrachtgevers hadden al vanaf het begin een helder beeld in gedachte voor hun droomhuis op het pas aangekochte kavel. Een moderne woning met grote zichtlijnen en veel daglichttoetreding.

Op een locatie waar ontmoetingen tussen verschillende architectuurstijlen, verkeersroutes en zichtlijnen plaatsvinden was het aan AR de taak een leefomgeving te creëren die geheel aansluit op de wensen van de opdrachtgevers en zijn locatie.

Dynamisch wonen
Om de dynamiek uit de omgeving door te zetten in het ontwerpconcept is gebruik gemaakt van wandelementen. Deze zijn ingezet als schijven om te voorzien in eenvoud, privacy en het creëren van een dynamische plattegrond. Met een beperkte voetprint op een relatief ruim kavel is er gekozen voor een 2 laagse woning, waarbij de volume op de begane grond als op de verdieping een extrusie heeft gekregen. Hierdoor ontstaat er een variatie in massa, welke extra wordt versterkt door het materiaal gebruik van houten stroken versus wit stukwerk.

Als bouwkundige opzet is gekozen voor een hybride bouwsysteem met houten skeletbouw wanden en dak, betonnen vloerdelen en enkele staalprofielen. Het principe heeft samen met een hoogwaardige installatie en isolatie een mooie balans gekregen tussen comfort en duurzaamheid.

Ingedeeld
Zodra je binnenkomt in de ruime hal, die berging biedt voor onder andere de garderobe en wc, merk je al de ruimtelijkheid van het huis door de hoge plafonds en de grote hoeveelheid glas. Vanuit de hal loop je door naar de dubbele garage of richting het woongedeelte. Bij binnenkomst in de L-vormige woonruimte kijk je direct het de wijde omgeving in. Er zijn geen afscheidingen gemaakt waardoor dit een grote leefruimte is met altijd contact tot de omgeving en de bewoners. Wanneer je via het trapgat met skylight doorloopt naar boven zie je goed het oog voor detail. De gietvloer is zelfs meegenomen op de trap waardoor alles één geheel vormt. Vanuit de hal boven kom je terecht in de hoofdslaapkamer die ruimte biedt voor een inkoopkast en een grootse badkamer. Vanuit deze kamer is er een panorama uitzicht gecreëerd wat ook hier een grote verbinding maakt met de directe omgeving. Veder biedt deze verdieping nog plek aan een aparte wc, twee slaapkamers en een extra badkamer.

 

Jaar: 2016
Locatie: Zoetermeer
Opdrachtgever: Particulier
Fase: Uitgevoerd
In samenwerking met: Lotte Devenijns

Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten - House Z
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
Arjen Reas Architecten House Z b
AR2015