Living Willemstad

Aan de rand van vestingstad Willemstad hebben wij de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de uitbreiding van de begane grond van een vrijstaande woning uit omstreeks 1950. De vraag van de opdrachtgever was om een ruimte te creëren waarbij de benodigde leefruimtes op de begane grond zijn gesitueerd.
Hierbij kijkend naar een nieuwe, moderne indeling waarbij volop genoten kan worden van de diepe achtertuin.

Gezien de locatie hebben we vooral de nadruk gelegd op het enerzijds creëren van een zo goed mogelijke verbinding met de tuin en anderzijds het behoud van privacy van de opdrachtgever zelf en de naastgelegen buren.
Door met de vloeiende bewegingen van de tuin mee te gaan werd al snel de vorm van de uitbouw bepaald. Met het gekozen ontwerp hebben wij vooral getracht een mooie balans te maken tussen bestaand en nieuw, zodat deze elkaar juist versterkt in aangezicht in plaats van beschadigd.

Het woon- en eetgedeelte hebben wij in de uitbouw geplaatst met een open verbinding vanuit de keuken. Vanuit de entree gezien heb je hierdoor direct een mooie doorkijk op de nieuwe ruimtes en de tuin.
De woonkamer, in het uiterste punt van de uitbouw, staat in een meer directere verbinding met de tuin door de grote glazen pui met ronde hoekoplossing. De slaapkamer en badkamer kan worden bereikt via de entree. Hierdoor worden de twee verschillende ruimtes goed van elkaar worden afgescheiden. Beide ruimtes staan met elkaar in verbinding door de grote veranda aan de achterzijde van het huis.

Voor de materialisatie aan de buitenzijde is gekozen voor een licht gekromde houten gevel met veel glas om de verbinding met buiten te versterken. In het interieur is gekozen voor een open keuken met een grote eettafel en zithoek, voorzien van een overvloed aan daglicht.

Jaar: 2018
Locatie: Willemstad
Opdrachtgever: Privé
Fase: Ontwerp

Living Willemstad
Living Willemstad
Living Willemstad
Living Willemstad
Living Willemstad
Living Willemstad
Living Willemstad

AR2015