Materiaal

ArjenReas-Ontdekken-en-beleven-Materiaal

De juiste compositie hangt in ieder project, naast vorm, ook af van de gekozen materialen. Contrast en samenhang wordt hier grotendeels door bepaald. In onze architectuur kiezen we heel zorgvuldig de juiste materiaalcombinaties voor het best passende resultaat en de juiste spanning.

AR begrijpt heel goed dat het belangrijk is om met een ontwerp te richten op de belangrijkste zintuigen van het menselijk lichaam, omdat hiermee de beleving van de directe omgeving nog groter wordt. Wij stemmen, in onze architectuur, de materiaalkeuze en manier van toepassen hiervan dan ook zo af dat deze zowel duurzaam zijn als een optimale werking hebben op het gebied van tast, akoestiek en zicht.

Kleur

ArjenReas-Ontdekken-en-beleven-Kleur

De effecten van kleur op ons welzijn zijn enorm. Het heeft invloed op ons concentratie- en denkvermogen, wekt lust op, activeert en geeft rust. In onze ontwerpen is kleur een belangrijk onderdeel om het persoonlijke karakter van het ontwerp tot uiting te laten komen.

Geen mens is hetzelfde en daarom is het goed dat AR in het begin traject veel aandacht besteed aan de achtergrond van iedere opdrachtgever. Wij kijken bij ieder project naar de juiste combinatie van kleur en materiaal om rust, ruimtelijkheid en herkenning op een unieke manier in het ontwerp te brengen. Dit geeft ieder project zijn eigen speciale karakter.

Licht

Arjen Reas Architecten licht

Daglicht brengt ieder project tot leven. Het zorgt voor oriëntatie en geeft sturing aan onze biologische klok. Maar omdat je er ook teveel van kan hebben is het voor ons belangrijk om de juiste balans te vinden in de hoeveelheid daglicht wat binnen komt.

Daglicht en zicht zijn twee aparte onderdelen die in een ontwerp veel met elkaar te maken hebben. De omgeving en oriëntatie zijn onlosmakelijk verbonden aan de manier waarop daglicht en zicht het ontwerp beïnvloeden, waardoor iedere opgave op zichzelf staat en door ons elke keer weer opnieuw wordt onderzocht. Zo bent u verzekert van een uniek ontwerp.

 

AR2015