Residence Le Garage

In het oosten van Nederland herrijst in de loop van het jaar een nieuw appartementencomplex aan de rand van een dorpscentrum, genaamd ‘Residence Le Garage’.
Hier zullen 12 levensloopbestendige appartementen in diverse grootte worden ontwikkeld. In samenwerking met Bureau ANS Architectuur hebben wij het ontwerp mogen verzorgen.

De eigenschappen van de locatie vormen de basis van het ontwerp. De grenslijnen gaven de aanzet om op een meer dynamische wijze de volume op te bouwen en dankzij de verspringende balkons krijgt het gebouw een duidelijke lagenstructuur. Deze schaduwwerking geeft het gebouw een mooie dynamiek en inpassing tussen de omliggende bebouwing.
De rode baksteen laat zich ook goed combineren met de houten panelen en de zwarte railing. Het vormt zich tot een duidelijk geheel.

Het creëren van een duurzaam gebouw stond bovenaan de prioriteitenlijst. Naast een hoogwaardig isolatiepakket is het complex tevens voorzien van de modernste energiezuinige warmtepompinstallatie. Naast het toepassen van de laatste techniek was het levensloopbestendig ontwerp van de appartementen zeer belangrijk voor ons om tot een zo duurzaam mogelijk geheel te komen. De appartementen zijn op diverse manieren in te delen met brede gangen en deuropeningen om mensen van elke leeftijd en fysieke situatie een goed thuis te bieden.

Jaar: 2021
Opdrachtgever: Privé
Fase: In uitvoering
I.s.m.: Bureau ANS architectuur

Arjen Reas Architecten ANS Le Garage
Arjen Reas Architecten ANS Le Garage
Arjen Reas Architecten ANS Le Garage

AR2015