Villa Den Bosch

In Den Bosch hebben we de mogelijkheid gekregen om een ontwerp te maken met als basis een vrijstaande woning uit 1938 op een kavel van ca 900m2. Deze woning is gesitueerd aan de zuidzijde van deze karakteristieke stad ter hoogte van de rivier De Dommel. Van buitenaf eenvoudig in zijn uitstraling, met een ruime tuin op het noorden. Van binnen een woonhuis met een ruim vloeroppervlak verdeeld over meerdere kleinere ruimten.

De wens van onze opdrachtgever was om de woning een directere verbinding te geven tot de diepe tuin, waarmee meerdere programma onderdelen beter in elkaar over liepen. Zo heeft de woning een transparante uitbouw gekregen en is er tevens een zwembad voorzien met gastenverblijf. Het huis heeft zich in ons ontwerp ontdaan van zijn gesloten structuur op de begane grond, echter heeft elk onderdeel nog steeds een heldere eigen ruimte. Dankzij de open verbinding heeft het gezin zo veel meer interactie en is er een plek voor iedere activiteit. Of dit nu koken en dineren met vrienden betreft of het kunnen afzonderen van de rest door het lezen van een goed boek in de zithoek.

De woning hebben we tevens aan de straatzijde aangepast om het karakter van deze jaren ’30 woning sterker te maken en het een betere aansluiting te geven met de andere woningen in de omgeving.

Jaar: 2019
Locatie Den Bosch
Opdrachtgever: Privé
Fase: Ontwerp

Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch
Villa Den Bosch

AR2015