Concept Living Z

Contemporary living is a great concept that can be understood by everyone in their own way. Within our projects we are always looking for the correct alignment between contemporary and lifestyle. In other words, how can we adjust the living environment so that it matches perfectly with the lifestyle of our clients.

Where we often start from scratch, this project is developed within existing frameworks in which we have to rethink the excising ground floor. The clients asked us to look for possibilities for their new kitchen, dining table, more daylight and overall atmosphere to adjust this for the daily life of the family. Calmness, space and light were the most important elements to take a look at.

By looking at centimetre level, more space has been created for the kitchen area, so we have designed a kitchen in a playful way with more direct contact to the living area. Also it creates more space for daylight coming in.
The dining table is becoming more and more a social pillar on the ground floor, this is why the table got a central place in the area with a bench against the wall. The bench will be as close as possible to the wall, so this will not form an obstacle in the space. By creating a new glass façade in the back, the connection with the garden will be better and lets in more daylight in the living area as well. Colour and material is aligned as good as possible to the preferences of the client.

Year: 2017
Location: Zoetermeer
Client: Private
Phase: Design

Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z

Arjen Reas grey weblogo