Concept Living Z

Eigentijds wonen is een breed begrip waardoor dit door iedereen op een eigen manier opgevat kan worden. Binnen onze projecten zoeken wij altijd naar de juiste afstemming tussen eigentijds en levensstijl. Oftewel, hoe kunnen we de woonomgeving zo afstemmen zodat deze perfect aansluit op het leven van onze opdrachtgever.

Waar we vaak vanaf een leeg blad beginnen is dit project uitgewerkt binnen bestaande kaders, waarbij we de bestaande begane grond opnieuw tegen het licht hebben gehouden.
De wens van de opdrachtgever was om het oude interieur vaarwel te zeggen en helemaal opnieuw te kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe keuken, eettafel, meer daglicht en algehele sfeer en deze beter af te stemmen op het leven van het betreffende gezin. Rust, ruimte en licht waren de belangrijke speerpunten om aan te pakken.

Door op cm niveau te kijken is er meer ruimte gecreëerd voor het keukengebied, waardoor we op speelse wijze een keuken hebben ontworpen met meer directer contact naar de woonruimte toe. Tevens wordt er hierdoor de ruimte vrijgemaakt voor meer daglichttoetreding aan de voorgevelzijde.
De eettafel vervult steeds vaker de sociale spil op de begane grond en hier dan ook een centrale plek gekregen met wandbank, waardoor het zo dicht mogelijk tegen de wand kan komen te staan en zo geen obstakel vormt in de ruimte. Met een nieuwe pui aan de achterzijde is er meer contact met de tuin te maken en komt er ook hier meer licht de woonkamer binnen. Kleur en materiaal is zo goed mogelijk afgestemd op de voorkeuren van de opdrachtgever.

Jaar: 2017
Locatie Zoetermeer
Opdrachtgever: Privé
Fase: Ontwerp

Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z
Living Z

AR2015