House Rottekade

Aan de Rottekade in Bergschenhoek, op de rand van Rotterdam, hebben we voor een jong ondernemend gezin een bestaand woonhuis mogen transformeren tot een grootse leefruimte welke aansloot op alle wensen en tevens een volledig nieuwe identiteit heeft gekregen.

Op deze unieke locatie, met aan de ene kant het enigszins vrije zicht over de dijk en aan de achterzijde het groene Bergse Bos, hebben we de woning uit 1995 eerst gestript en aan de achterzijde uitgediept om naar de achterzijde een ruime leefkeuken te creëren met een grootse hoogte en transparantie naar buiten. In de achtertuin hebben we aansluitend een buitenkeuken gepositioneerd.
Uiteindelijk hebben we de woning met een derde vergroot door uitbreidingen te maken naar beide zijkanten en de achterzijde. Een complexe operatie welke duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

Op de verdiepingen is ons principe van ruimtelijkheid en verbinding doorgevoerd middels een nieuwe trapverbinding tot het hoogste nivo, met vloeiende lijnen welke duidelijk een zichtbaar karakter geeft aan het interieur.

Jaar: 2020
Locatie Bergschenhoek
Opdrachtgever: Privé
Fase: In uitvoering

House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade
House Rottekade

AR2015