Living Bentwoud

Nieuw bouwen of verbouwen is een vraag die ons vaak wordt gesteld. De locatie van deze woning paste zo goed bij de levensstijl van onze opdrachtgevers dat ze hier voor geen goud weg wilden. Wel is de woning een maatje te klein geworden en zou men graag meer ruimte wensen voor het hele gezin.

De enige oplossing voor dit probleem was het uitbouwen van de 1e verdieping over de bestaande garage en het opschonen van de ruimtes op de 2e verdieping. De begane grond was reeds een paar jaar eerder gedaan.
In principe een manier van uitbouwen welke vaker uitgevoerd wordt, echter zochten wij naar een uitbreiding welke de woning verrijkt en meer kracht geeft in zijn uitstraling. De keuzes die wij hebben genomen in het interieur hebben een passend eigenzinnig beeld gevormd in het exterieur. Door niet de keus te maken voor een gelijkwaardige stenen opbouw, maar voor het doortrekken van een nieuw gevelmateriaal, ontstaat er een eigen volume met de juiste proporties om aansluiting te vinden met de woning zelf. De volume die is ontstaan hebben we een lichte sprong gegeven aan de voorzijde zodat deze loskomt als volume en de huidige dynamiek van de woning versterkt.

Jaar: 2017
Locatie Zoetermeer
Opdrachtgever: Privé
Fase: Ontwerp

Living Bentwoud
Living Bentwoud
Living Bentwoud

AR2015