Opticstore Zoetermeer

Met ‘Metropolitan nature’ als concept voor een vernieuwd interieur is in de opticienwinkel is een basis gelegd voor een plan waar stad en natuur samenkomen op een plek.

Door eerdere uitgebreide studies naar de psychologische en fysieke effecten van licht, kleur en materiaal hebben we een ontwerpconcept ontwikkeld waarin ‘rust’ en ‘focus’ de hoofdlijnen bepalen. Rust in zowel de lay-out, routing en materiaal. Focus op het product door contrast in kleur en licht met goede plekken voor de presentatie van het assortiment. Door in het midden van de winkel een open zone te plaatsen, welke als een catwalk functioneert met berkenbomen waar brillen gepresenteerd worden ontstaat er een sterke verbijzondering wat de beleving in de winkel ten goede komt.

 

Jaar: 2014
Locatie: Zoetermeer
Opdrachtgever: Jansen Opticiens
Fase: Uitgevoerd

Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer
Arjen Reas Architecten - Optic Store Zoetermeer

AR2015